Om Mikaelas Foto

Mikaela Wallenius är grundaren och ägaren av företaget Mikaela Wallenius HB som registrerades 2019. Företaget erbjuder sina kunder olika typer av mediatjänster, där kärnverksamheten kretsar runt fotografering, filmning och redigering.

2017 gick Mikaela ut IT-gymnasiet med Mediainriktning. Den linjen passade henne väl då det var mycket praktiskt arbete såväl som lagom mycket teoretiska ämnen. Bäst presterade hon i de estetiska ämnena samt webbprogrammering.

Sedan tidig ålder har ett stort intresse och fokus utvecklats för sport-, djur och porträttfotografering. När det kommer till djur så har hon lång erfarenhet av att fotografera hästar, då det sedan barnsben är ett stort intresse. Numera har hon även en Australien Shepherd, en hundras som kräver mycket stimulans, såväl psykiskt som fysiskt. Ett gyllene tillfälle att ta fram kameran.

De bästa resultaten kräver inte alltid den dyraste eller bästa kameran. Här kommer istället efterarbetet in. Under sin utbildning lärde hon sig använda hela sviten från Adobe relaterat till filmning och fotografering, vilka är de verktyg hon fortsatt använda i sitt arbete.

Ett nyupptäckt område är att filma med drönare. Det kan ge fantastiska nya perspektiv på allt från byggnader till geografiska områden, eller en härlig överflygning av an grupp cyklister på en vacker svensk landsväg.

För att få riktigt actionfylld filmer så använder hon gärna sin actionkamera GoPro 6 eller sin drönare DJI Mavic Pro. Vid filmning så kommer vikten av efterarbete in, såväl klippning som att lägga till media i form av musik och texter. För fotografering använder hon Canon 60D och Sony A7 III.

Inom området för porträttfotografering så har hon gedigen erfarenhet av bland annat att fotografera anställda för att presenteras på företagets webbsajt, såväl som att göra bilder värda att förstora och rama in för att hängas på bästa väggen där hemma.